Relatietherapie

Voelt het soms alsof jullie vastzitten in een vicieuze cirkel waar jullie niet uit kunnen komen?

Komen conflicten en frustraties vaak voor, en lijken de herhaalde inspanningen om ze op te lossen steeds vast te lopen?

Sommigen van jullie zijn hier uit nieuwsgierigheid naar hoe relatietherapie kan bijdragen aan het herstel van spel, connectie en verbondenheid in jullie relatie.

Anderen zijn hier wellicht vanwege gevoelens van wanhoop, waarbij je je afvraagt hoe het mogelijk is dat een relatie, die ooit vol liefde, verbinding, diepte en plezier was, nu een plek is geworden die meer vragen dan antwoorden geeft. Een plek waar je misschien zelfs dagelijks stress, onrust en onzekerheden ervaart.

Waar relatietherapie bij kan helpen

Relatietherapie biedt jou en je partner de mogelijkheid om verschillende aspecten van jullie relatie te bespreken en aan te pakken, waaronder:

Conflicten:
Relatietherapie kan helpen bij het identificeren en oplossen van conflicten tussen jou en je partner, waardoor de communicatie en begrip worden verbeterd.

Rollen in de relatie:

Relatietherapie kan helpen om de rollen die jij en je partner vervullen in jullie relatie te onderzoeken en ongezonde patronen te identificeren. Het kan ook helpen om verschillen in verwachtingen aan te pakken.

Waarden en overtuigingen: Relatietherapie geeft jullie de ruimte om jullie waarden, overtuigingenĀ of religieuze opvattingen te bespreken en de impact hiervan op jullie dagelijks leven te begrijpen.

Intimiteit en seksualiteit:
Als jij en je partner worstelen met problemen op het gebied van intimiteit, seksualiteit of ontrouw, biedt relatietherapie een veilige ruimte om deze gevoelens en behoeften te bespreken.

Kwaliteit van de tijd samen:
Jij en je partner kunnen hindernissen bespreken die jullie samen doorgebrachte tijd belemmeren. Jullie kunnen activiteiten bespreken die jullie graag samen doen en manieren vinden om de tijd samen te verbeteren.

Financiƫn:
Geldzaken kunnen een belangrijke bron van conflicten zijn in relaties. Relatietherapie bevordert open communicatie en transparantie door partners te helpen hun gevoelens en zorgen rondom geldzaken te uiten en te begrijpen.

Ouderlijke beslissingen:
Als jij en je partner het oneens zijn over het krijgen van kinderen of de opvoeding ervan, kan relatietherapie helpen om deze zorgen te uiten. Het kan ook ondersteuning bieden bij stressfactoren zoals vruchtbaarheidsproblemen of adoptie.

Familierelaties:
Relatietherapie kan helpen om kwesties op te lossen die voortkomen uit conflicten met andere familieleden, zoals ouders, kinderen en broers/zussen.

Gezondheidsproblemen:
Fysieke of mentale gezondheidsproblemen kunnen een uitdaging vormen voor jou en je partner. Relatietherapie kan helpen om de stress die hiermee gepaard gaat, binnen de relatie aan te pakken.

Externe stressfactoren:
Therapie kan jullie ondersteunen bij het omgaan met conflicten veroorzaakt door externe factoren zoals werk, die druk uitoefenen op jullie relatie.

Ā 

Zaken om te overwegen

Het succes van relatietherapie hangt in ideale omstandigheden af van de betrokkenheid van zowel jou als je partner. Wanneer je partner echter niet openstaat voor therapie, kan individuele relatietherapie een alternatieve benadering zijn om je inzicht in de relatie te verdiepen en te verbeteren.

Wanneer beide partners gezamenlijk therapie volgen, kan het voorkomen dat een van beiden ook baat heeft bij individuele sessies om specifieke problemen die tijdens de relatietherapie naar voren komen, gericht aan te pakken.

In gevallen waarin jij of je partner te maken hebben met andere uitdagingen, zoals middelenmisbruik, kan het raadzaam zijn om gespecialiseerde behandelingen te overwegen om deze problemen doelgericht aan te pakken.

Contact


Voor het stellen van vragen, het plannen van afspraken, of het gebruik maken van een gratis oriƫnterende telefonische sessie, kun je contact opnemen via 06 - 444 94 507.

Sessies zijn ook online mogelijk.Ā 

Maak vrijblijvend kennis

Het therapeutische kader van Anna is gebaseerd op verschillende modellen, waaronder:

Systeemtherapie:
De focus ligt op het identificeren enĀ begrijpen van interactiepatronen en dynamieken tussen leden van het systeem, met als doel het bevorderen van gezondere en effectievere relaties en functioneren.

Emotionally focused therapy (EFT):

EFT richt zich op het verbeteren van de hechting en binding tussen jou en je partner. Het helpt om de patronen te begrijpen die leiden tot gevoelens van vervreemding en deze vervolgens te veranderen.

Gottman-methode:
Deze methode richt zich op het aanpakken van conflicterende gebieden en voorziet jou en je partner van probleemoplossende vaardigheden. Het doel is om de kwaliteit van vriendschap en het niveau van intimiteit tussen jou en je partner te verbeteren.

Imagotherapie:
DezeĀ benadering benadrukt het begrijpen van de innerlijke wereld vanĀ een persoon om positieve veranderingen in gedrag en relaties te bewerkstelligen.

Ellen Wachtel-methode:
Dit is een krachtgerichte benadering die zich richt op de positieve aspecten van de relatie. Het legt de nadruk op zelfreflectie in plaats van beschuldiging.

Psychodynamische relatietherapie:
Psychodynamische therapie onderzoekt de onderliggende hoop en angsten die jou en je partner motiveren, om elkaar beter te begrijpen.

Gedragstherapie:
Ook bekend als gedragstherapie voor koppels (BCT), deze vorm van therapie omvat gedragsvorming door positieve gedragingen te versterken die stabiliteit en tevredenheid bevorderen, terwijl gedragingen die negativiteit bevorderen worden ontmoedigd.

Cognitieve gedragstherapie (CGT):
Ook wel cognitieve gedragstherapie voor koppels (CBCT) genoemd, deze vorm van therapie omvat het identificeren en veranderen van denkpatronen die gedrag negatief beĆÆnvloeden.

Hoe weet ik of mijn relatietherapeut kwaliteit biedt?

De stap om naar een relatietherapeut te gaan is groot. Deze podcast zorgt ervoor dat je zo weinig mogelijk tijd en zo weinig mogelijk geld kwijt bent aan therapie.

Ontvang

Locatie

Het bedrijf is gevestigd in Woudrichem NB.
Locatie & Contactinformatie

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.