Overweeg je uit elkaar te gaan, maar ben je nog niet volledig zeker?

Je bent niet voor niets op deze pagina terechtgekomen. Misschien heb je zelf naar informatie gezocht omdat je overweegt te scheiden, of je partner heeft je gevraagd hier te kijken. In beide gevallen, welkom.

Misschien heb je je partner verteld dat je momenteel niet gelukkig bent in de relatie en dat je eraan denkt om te scheiden. Dit moet een zware en heftige tijd voor je zijn. Het is niet iets wat je verwachtte, zeker niet toen je elkaar het ja-woord gaf.

Of de scheiding nu nog niet in gang is gezet, of je hebt die stap al genomen, je kampt duidelijk met twijfels. Om een goede beslissing te nemen, nodig ik je uit om Relatie-Evaluatie Begeleiding te overwegen. Hierbij help ik jou verder op weg. Relatie-Evaluatie Begeleiding is ontworpen om duidelijkheid en vertrouwen te scheppen met betrekking tot de toekomst van de relatie en welke stappen je nu moet zetten.

 

Overweeg je een scheiding? Dit biedt Relatie-Evaluatie Begeleiding jou:

  • Meer duidelijkheid en¬†vertrouwen met betrekking tot je keuze over de toekomst van je relatie.
  • Een weloverwogen besluit¬†met betrekking tot je keuze over de toekomst van je relatie.
  • Een stappenplan voor vooruitgang wanneer je aan je relatie wil¬†werken.
  • Kennis, die niet alleen in deze relatie van belang is, maar ook in toekomstige relaties van waarde zal zijn.
  • Een kans op een goed verloop van co-ouderschap, mocht je kinderen hebben.¬†

 

Wanneer scheiden?

 

Waarom zou je kiezen voor Relatie-Evaluatie Begeleiding? 

Verschillende onderzoeken meldden dat de helft van de mensen die gescheiden zijn, wenste dat ze harder hadden gewerkt om hun huwelijksverschillen te overwinnen en hun scheiding te vermijden (Hawkins, Fackrell & Harris, 2013). Hetherington en Kelly (2002) meldden dat bij 75% van de echtscheidingen minstens één partner spijt had van de beslissing om te scheiden, één jaar na de breuk.

Vaak overheerst het gevoel dat niet alles is ondernomen om de relatie te onderzoeken. Achteraf hebben mensen vaak het gevoel te snel te hebben opgegeven en blijven ze zitten met de vraag "wat als".

Daarom een suggestie, vooral bij de afweging "moet ik scheiden of niet", om grondig onderzoek te doen voordat men de definitieve stap zet. Zijn alle mogelijkheden verkend? Zijn alle emoties geuit? Zijn fouten erkend? Is er externe hulp ingeroepen?

Relatie-Evaluatie Begeleiding biedt binnen een kort tijdsbestek meer inzicht in de relatie. In maximaal vijf sessies ontvang je ondersteuning en voel je je erkend in jouw huidige situatie. Er wordt gevraagd om te reflecteren op persoonlijke veranderingen die nodig zijn om de relatie te versterken. Deze benadering is niet enkel van toepassing op de huidige relatie; immers, je kunt niet van jezelf scheiden.

Koppels die Relatie-Evaluatie Begeleiding hebben gevolgd, ervaren vaak meer rust en zelfvertrouwen in de volgende stappen van hun relatie. Ze hebben onderzocht of het al dan niet beter is om te scheiden of om nog een laatste poging te ondernemen de relatie te verbeteren.

Onderzoek toont aan dat ongeveer de helft van de koppels die Relatie-Evaluatie Begeleiding volgen, besluiten om aan hun relatie te werken. Het overgrote deel van de andere helft ontdekt dat scheiden toch de beste optie is en zet dit besluit door.

Scheidingsadvocaten bevelen Relatie-Evaluatie Begeleiding aan. Een scheiding na Relatie-Evaluatie Begeleiding verloopt doorgaans kalmer en soepeler, vanwege het voorafgaande onderzoek dat is uitgevoerd. Beide partners streven naar een prettige afwikkeling van de scheiding.

Speelt de vraag 'wel of niet uit elkaar gaan' nog steeds in jouw hoofd?

Ik nodig je uit om deze nieuwe benadering te overwegen, speciaal ontwikkeld voor koppels die twijfelen over een scheiding. Het resultaat kan een realistisch plan zijn, of dat nu betekent werken aan de relatie of doorgaan met de scheiding. Het belangrijkste is dat je na Relatie-Evaluatie Begeleiding een weloverwogen beslissing neemt, waardoor de kans op latere spijt aanzienlijk wordt verminderd.

 

Over Relatie-Evaluatie Begeleiding

Speelt bij jou de vraag: wel of niet uit elkaar gaan? 

Deze quiz zal je helpen je te oriënteren

Een besluit om te scheiden of niet is een ingrijpend proces dat met veel verwarring en verdriet gepaard gaat. Maar het heeft ook kolossale consequenties. Daarom wil ik je uitnodigen om vaart te minderen…. omdat dit besluit geen haast vereist.

Ontvang

Locatie

Het bedrijf is gevestigd in Woudrichem NB.
Locatie & Contactinformatie

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.