Recente artikelen

Hoe het besluit te nemen: uit elkaar gaan of niet?

Hoe neem je het besluit met betrekking tot uit elkaar gaan of niet, op het moment dat je serieuze twijfels hebt over de toekomst van je relatie?

De reden waarom mensen twijfelen als het gaat om een keuze maken, is niet alleen omdat er gevolgen zijn, terwijl iemand negatieve gevolgen natuurlijk het liefst wil vermijden, maar ook omdat er verantwoordelijkheden zijn. 

Hoe groter het...

Lees verder...

Signalen van een relatie die ten einde is

Hoe weet je of je relatie ten einde is en hoe weet je of je beter verder met je leven kunt gaan?

Het is niet makkelijk om toe te geven dat je niet gelukkig in de relatie bent. Zeker niet als je al jaren, zo niet decennia, samen bent en zoveel in elkaar hebt geïnvesteerd.

Het is niet makkelijk om aan jezelf toe te geven dat de energie, de tijd, de aandacht en de jaren – je leven soms...

Lees verder...

3x Hoe mensen onbewust hun relatie saboteren

Vaak gedragen we ons op een vrij destructieve manier, zonder het ons te realiseren. 

We kunnen blind zijn voor de consequenties van ons handelen, niet alleen op de korte termijn, maar we zien ook niet hoe dit ons leven op de lange termijn ondermijnt en beschadigt. En in sommige situaties is ons gedrag zelfs zo destructief dat het voor de afwijzing van het leven zelf kan staan.  

...
Lees verder...

Het nieuwe leven dat van jou is

Het begin van een nieuw jaar is een mooie gelegenheid om stil te staan bij dat wat je in je leven wilt hebben of introduceren.

Zo kan ook het her-evalueren van je relaties bijdragen tot de veranderingen die je in het komend jaar zou willen realiseren.

Iedereen heeft relaties. Zelfs als je geen romantische relatie hebt, heb je nog steeds andere typen relaties: met je familie, naasten, vrienden,...

Lees verder...

Niet jezelf kunnen zijn in de relatie. Weggaan of blijven?

Hoe kunnen mensen tien, vijftien, twintig jaar of langer zelfs het leven opbouwen met iemand en zich dan realiseren dat ze iets missen of dat er iets niet klopt?

Zijn ze gegroeid en kijken ze nu anders naar het leven? Zijn ze al die jaren werkelijk iets te kort gekomen en zien ze nu pas wat er gebeurd is? Of zijn er meer lagen in het verhaal te ontdekken?

Wanneer we naar antwoorden zoeken op...

Lees verder...

Scheiding bij huwelijken met weinig conflicten schadelijk voor kinderen

Scheidingen bij relaties met weinig conflicten die toch eindigen in een scheiding, zijn heel schadelijk voor de kinderen, volgens Dr. Paul Amato, socioloog aan de Penn State Universiteit.

Dr. Amato, die ruim 20 jaar studie heeft gedaan naar gezinsstructuren, concludeert dat kinderen met de grootste angsten en depressies komen uit gescheiden gezinnen met weinig conflicten of juist uit gescheiden...

Lees verder...

9 Tips voor een soepel gesprek over relatietherapie met je partner

Hoe voer je het gesprek over relatietherapie wanneer de situatie in je relatie voor jou niet meer acceptabel is, maar je partner zich tegen relatietherapie verzet? 

Je partner kan aanhalen als: zo slecht is onze relatie nou ook weer niet. Ik heb hier geen tijd voor. Wil je onze problemen echt met een vreemde bespreken? Of nog erger, je partner komt aanzetten met mythes over relatietherapie...

Lees verder...

Hoe breng je relatietherapie ter sprake bij je partner? 5-Stappenplan dat het vertrouwen geeft

In relatietherapie gaan, is een grote stap, die soms veel stress kan opleveren. Veel mensen hebben geen idee hoe ze dit onderwerp bij hun partner ter sprake kunnen brengen. Dit komt doordat ze zich druk maken over de reactie van hun man of vrouw. 

Ik begrijp dat dit een moeilijke stap voor je is. Daarom deel ik een stappenplan met je dat je vertrouwen geeft in het aangaan van het gesprek....

Lees verder...

Relatietherapie bij dreigende scheiding:

Deze twee vragen kunnen je helpen in de zoektocht naar de juiste therapeut

Wat is de reden dat je in relatietherapie wilt? Twijfel jij of twijfelt je partner aan de relatie? Zo ja, dan hebben jullie het meest baat bij een relatietherapeut die zich gespecialiseerd heeft in het werken met dit soort stellen. 

Want wanneer een van jullie twee sterk overweegt om uit elkaar te gaan en de ander nog aan de relatie wil werken, en dus de relatie wil herstellen, dan heeft...

Lees verder...

Wat kun je verwachten van je relatietherapeut: 7 mythes over therapie

Therapie kan een onbekend woord zijn. Overweeg jij, je partner of jullie samen om in therapie te gaan, maar heb je geen idee wat je van goede therapie kunt verwachten? Of erger nog, maak je je zorgen over eventuele therapie? 

Er is lef voor nodig om naar een therapeut te gaan, de stap is vaak groot. Zeker wanneer je niet goed weet waar je op moet letten bij een therapeut is het...

Lees verder...
1 2 3 4
Close

50% Compleet

OVERWEEGT JE PARTNER EEN SCHEIDING?

Gratis online module

Schrijf je in en leer direct eenvoudige stappen die je relatie in deze moeilijke tijden de beste kansen kunnen geven