Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact op via 06 - 444 94 507.

Ontdek Relatie-Evaluatie Begeleiding

Heb jij of je partner twijfels over de relatie en overwegen jullie daarom relatietherapie?

Relatie-Evaluatie Begeleiding is een wetenschappelijk onderbouwde benadering, speciaal ontwikkeld voor koppels met serieuze relatietwijfels, voor koppels die te maken hebben met ontrouw of bij wie ‘het gevoel’ voor elkaar is veranderd.

Herken jij jezelf in een van deze situaties?

Heb je relatietwijfels?

Voelt het beëindigen van de relatie te definitief, terwijl doorgaan op dezelfde manier ook geen optie meer lijkt? Vraag je je af of er nog hoop is dat de problemen opgelost kunnen worden? Of vraag je je af hoelang je nog verder kunt in de relatie zoals het nu is? Misschien voel je je uitgeput en weet je niet of je wilt blijven. 

Ben je de partner die de relatie wil herstellen?

Misschien hoop je dat de relatie nog een kans heeft en wil je samenwerken om de problemen aan te pakken. Je hebt het verlangen om samen een positieve toekomst op te bouwen, en je hoopt dat je partner zich bij je aansluit, zodat jullie beiden kunnen investeren in de relatie.
 

Waarom Relatie-Evalutie Begeleiding en geen traditionele therapie?

Bij relatietwijfels staan partners vaak emotioneel op twee verschillende plekken. De ene persoon zoekt antwoorden op zijn of haar twijfels, terwijl de ander wil focussen op het opbouwen van een positieve toekomst samen.

Je kunt dit proces vergelijken met twee mensen in een roeiboot. De ene peddelt enthousiast in de richting van hun bestemming, terwijl de ander zich afvraagt of hij of zij überhaupt nog in de boot wil blijven.

Deze koppels hebben een gestructureerd proces nodig dat verschilt van traditionele relatietherapie. 

Traditionele relatietherapie gaat ervan uit dat beide personen klaar zijn om te werken aan hun relatie. Maar als de persoon met serieuze relatietwijfels daar emotioneel nog niet aan toe is, kan traditionele relatietherapie minder effectief zijn. En in plaats van vooruitgang te boeken, kan therapie zelfs frustrerend zijn voor beide partners.

Om koppels zoals deze te ondersteunen, is Relatie-Evaluatie Begeleiding ontwikkeld.

Krijg duidelijkheid en het vertrouwen in je besluiten met betrekking tot de toekomst van je relatie

Anders dan therapie richt Relatie-Evaluatie Begeleiding zich niet op het direct oplossen van problemen, maar op het bewust worden van de vraag of je de problemen kunt en wilt oplossen.

Wanneer blijkt dat de problemen oplosbaar zijn en dat beide partners bereid zijn hieraan te werken, kunnen zij ervoor kiezen om samen te werken aan herstel.

Metaforisch gezien is therapie het repareren van gebroken glas. Dit neemt veel tijd in beslag en vraagt veel toewijding. Relatie-Evaluatie Begeleiding is iets anders. Het is kort (1 tot maximaal 5 sessies) en het is een manier om te kijken naar hoe het glas kapot is gegaan en of het te repareren valt. Indien veranderingen in de relatie mogelijk zijn, wordt door een koppel besloten of ze de veranderingen een kans willen geven. 

Voordelen van Relatie-Evaluatie Begeleiding

Voor de partner die twijfelt:

- Je krijgt helderheid in wat je wilt en vertrouwen in de richting die je op wilt met je relatie.
- Je leert jouw rol in de uitdagingen van je relatie begrijpen.
- Het helpt je partner om jouw gevoel en ervaringen beter te zien en te begrijpen.


Voor de partner die de relatie wil herstellen:

- Het vertraagt het uitvoeren van de scheiding en geeft jou en je partner de tijd om te reflecteren op de relatie.
- Het geeft jou de kans om het beste van jezelf te laten zien. Je leert jouw rol in de problemen begrijpen en krijgt handvatten voor wat je kunt doen om je relatie een kans van slagen te geven.
- Het helpt jou de gevoelens en ervaringen van je partner die naar deze problemen hebben geleid, te begrijpen.


Voor beide: 

- De hulp die je krijgt, is minder intens dan wanneer je in relatietherapie gaat.
- Je maakt een plan van aanpak, indien jullie besluiten om aan de relatie te werken;
- De individuele tijd is intens, maar wordt vaak goed ontvangen. Zelfs een persoon die twijfelt, ontvangt veel waarde uit het eerste gesprek en wenst om terug te komen voor de tweede of de derde sessie;
- Therapie kan voor deze koppels verloren tijd en weggegooid geld zijn. Relatie-Evaluatie Begeleiding helpt jullie snel te ontdekken of jullie tijdens therapie resultaten zullen boeken of niet en daarmee bespaar je tijd en geld.

Voor wie is Relatie-Evaluatie Begeleiding niet geschikt?

Relatie-Evaluatie Begeleiding is niet geschikt voor:

  • Koppels die te maken hebben met huiselijk geweld;
  • Koppels waarbij één partner gedwongen wordt om deel te nemen aan Relatie-Evaluatie Begeleiding;
  • Wanneer één partner al definitief heeft besloten uit elkaar te gaan en via de sessies probeert de ander te overtuigen om hetzelfde te doen.

Logistiek

  1. Intakegesprek: We starten met een telefonische intake van 20 minuten per persoon om te begrijpen waar jullie staan en wat jullie nodig hebben.

  2. Sessie(s): Tijdens de sessies krijgt ieder individu ruime persoonlijke, een-op-een tijd. We nemen alles stap voor stap, zodat jullie de ruimte hebben om alles grondig te verkennen.

Aan het einde van elke sessie beslist het koppel of ze een volgende sessie willen of nodig hebben.

Hun beslissing om een vervolgsessie in te plannen of niet, wordt doorgaans gebaseerd op diepgaande inzichten die ze hebben opgedaan over zichzelf en de relatie, en de duidelijkheid die ze tijdens de sessies hebben gekregen over hoe ze verder willen gaan en welk pad ze willen kiezen:

  1. Pad één: Status quo - de situatie in de relatie ongewijzigd laten;
  2. Pad twee: Uit elkaar gaan/ scheiden;
  3. Pad drie: Relatietherapie - zes maanden toewijding aan relatietherapie, het onderwerp scheiding wordt in deze periode niet besproken, waarna een koppel het besluit kan nemen om bij elkaar te blijven of niet.

Indien een koppel besluit om aan de relatie te werken, zal de laatste Relatie-Evaluatie sessie zich richten op de overgang naar relatietherapie – ofwel met Anna Asmus, of met een therapeut naar keuze. 

 

Door de unieke structuur van de sessies is dit proces uitstekend geschikt voor online afspraken.

 
Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met me op via 06 - 444 94 507. 

 

Over Anna Asmus

 

Als relatietherapeut ben ik gespecialiseerd in het werken met koppels die op het punt staan om te beslissen of ze willen scheiden of samen verder willen gaan. Vaak heeft één partner meer twijfels over de relatie dan de ander en wil hij of zij voorkomen een 'verkeerde' keuze te maken. Ze maken zich zorgen over de 'wat als' - vragen die later kunnen opkomen. Daarbij speelt ook de vraag of ze voor zichzelf moeten kiezen of rekening moeten houden met anderen, zoals het gezin. De andere partner is daarentegen meestal wel klaar om samen te bouwen aan een positieve toekomst.

Voor deze koppels is een gestructureerd proces nodig, dat verschilt van traditionele relatietherapie. Een aanpak waarin ruimte is voor beide perspectieven en waarin rekening wordt gehouden met de verschillende posities van beide partners. Op deze manier kunnen ze stap voor stap onderzoeken waar de mogelijkheden voor herstel liggen en wat de beste keuze is voor hun toekomst.

Wanneer tegenstrijdige gedachten en gevoelens, tussen wat je weet en voelt, de vraag oproepen: 'Moet ik blijven of moet ik gaan?'


Speelt bij jou de vraag: wel of niet uit elkaar gaan?


Deze 7 vragen kunnen je helpen om je te oriënteren

Een besluit om te scheiden of niet is een ingrijpend proces dat met veel verwarring en verdriet gepaard gaat. Maar het heeft ook kolossale consequenties. Daarom wil ik je uitnodigen om vaart te minderen…. omdat dit besluit geen haast vereist.

Ontvang

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.