Praktijk Relatie werd opgericht door Anna Asmus Klijn

Welkom! Mijn naam is Anna Asmus Klijn en mijn praktijk is gevestigd in Noord-Brabant. Als relatietherapeut ben ik gespecialiseerd in Relatie-Evaluatie Begeleiding. Mijn theoretische benadering is gebaseerd op diverse modellen, waaronder systeemtherapie en EFT (Emotionally Focused Therapy).

Ik ben geboren en opgegroeid in Moskou. Sinds mijn twintigste levensjaar woon ik in Nederland. De beslissing om naar dit land te emigreren was een van de meest opwindende momenten in mijn leven, en dat blijft het voorlopig ook. In mijn persoonlijke leven leid ik een rustig en ontspannen bestaan, waarin mijn gezin centraal staat.

Gedurende mijn leven heb ik waardevolle lessen geleerd, vooral van uitstekende leerkrachten die ik tijdens mijn opleidingen heb ontmoet. Zij hebben mijn carri├Ęre sterk be├»nvloed en zijn een belangrijke inspiratiebron geweest voor mijn specialisatie: koppels die overwegen uit elkaar te gaan, relaties die te maken hebben met ontrouw en huwelijken waarin de liefde is vervaagd. Het raakt me diep om te zien hoe mensen worstelen met vraagstukken in hun leven en vast lijken te zitten.

Het doet me pijn dat ze niet weten hoe ze verder moeten. Mijn hart is zeer betrokken bij relaties. Het treft me dan ook diep als ik zie dat een stel onnodig uit elkaar gaat. Maar ik ben ook realistisch; soms is het beste om uit elkaar te gaan, hoe hard je ook aan de relatie werkt.

Het werken met koppels is buitengewoon gevarieerd. Ik ontmoet stellen die twijfelen: moeten ze bij elkaar blijven of uit elkaar gaan? Maar ook stellen die er echt alles aan willen doen om hun relatie te herstellen, omdat ze nog steeds liefde voelen en hun gezin bij elkaar willen houden. Hen helpen om weer rust en verbondenheid in hun relatie te vinden, geeft me diepe voldoening. Ik hoop dit werk de rest van mijn leven te kunnen blijven doen."

Het therapeutische kader van Anna is gebaseerd op verschillende modellen, waaronder:

Systeemtherapie:
De focus ligt op het identificeren en begrijpen van interactiepatronen en dynamieken tussen leden van het systeem, met als doel het bevorderen van gezondere en effectievere relaties en functioneren.

Emotionally focused therapy (EFT):

EFT richt zich op het verbeteren van de hechting en binding tussen jou en je partner. Het helpt om de patronen te begrijpen die leiden tot gevoelens van vervreemding en deze vervolgens te veranderen.

Gottman-methode:
Deze methode richt zich op het aanpakken van conflicterende gebieden en voorziet jou en je partner van probleemoplossende vaardigheden. Het doel is om de kwaliteit van vriendschap en het niveau van intimiteit tussen jou en je partner te verbeteren.

Imagotherapie:
Deze benadering benadrukt het begrijpen van de innerlijke wereld van een persoon om positieve veranderingen in gedrag en relaties te bewerkstelligen.

Ellen Wachtel-methode:
Dit is een krachtgerichte benadering die zich richt op de positieve aspecten van de relatie. Het legt de nadruk op zelfreflectie in plaats van beschuldiging.

Psychodynamische relatietherapie:
Psychodynamische therapie onderzoekt de onderliggende hoop en angsten die jou en je partner motiveren, om elkaar beter te begrijpen.

Gedragstherapie:
Ook bekend als gedragstherapie voor koppels (BCT), deze vorm van therapie omvat gedragsvorming door positieve gedragingen te versterken die stabiliteit en tevredenheid bevorderen, terwijl gedragingen die negativiteit bevorderen worden ontmoedigd.

Cognitieve gedragstherapie (CGT):
Ook wel cognitieve gedragstherapie voor koppels (CBCT) genoemd, deze vorm van therapie omvat het identificeren en veranderen van denkpatronen die gedrag negatief beïnvloeden.

Locatie

Het bedrijf is gevestigd in Woudrichem NB.
Locatie & Contactinformatie

Close

50% Compleet

OVERWEEGT JE PARTNER EEN SCHEIDING?

Gratis online module

Schrijf je in en leer direct een eenvoudige stap die je relatie in deze moeilijke tijden de beste kansen kan geven.