Gratis Workshop

Twijfel jij – of je partner – over de relatie?


Relatie-Evaluatie is een wetenschappelijk onderbouwde aanpak, speciaal ontwikkeld voor koppels met serieuze relatietwijfels — vaak wanneer de ene partner wil blijven en de ander juist twijfelt.

- 1 tot 5 sessies
- 17 jaar ervaring in het begeleiden van koppels

Afspraak maken

Relatie-Evaluatie is ontwikkeld voor

 

  • Iedereen die de relatie nog een kans wil geven, ook al heeft de partner een scheiding of het uit elkaar gaan ter sprake gebracht.
  • Iedereen die overweegt uit elkaar te gaan, maar nog twijfelt of dit wel de juiste keuze is.
  • Eén van beiden of beiden binnen een relatie niet zeker weten of ze willen investeren in het oplossen van de problemen, en eerst willen onderzoeken of uit elkaar gaan of bij elkaar blijven de juiste keuze is.

Wetenschappelijk onderbouwde aanpak

 

Onderzoek toont aan dat traditionele relatietherapie bij hevige relatietwijfels vaak averechts werkt. In plaats van helderheid en duidelijkheid ontstaat juist meer frustratie (Owen, Duncan, Anker & Sparks, 2012).

Voor dit soort situaties is Relatie-Evaluatie ontwikkeld: een kort, doelgericht traject dat helpt om helderheid te krijgen over de relatie en de weg vooruit.

Waarom Relatie-Evaluatie?

Veel koppels met hevige relatietwijfels ervaren vaak een lastig spanningsveld tussen een partner die de relatie wil behouden en een partner die twijfelt. Relatie-Evaluatie biedt deze koppels een duidelijke structuur om met deze uiteenlopende wensen en onderlinge verschillen om te gaan.

Wat Relatie-Evaluatie anders doet

 
1. Geen druk

Relatie-Evaluatie haalt de druk weg bij de partner die twijfelt over de relatie. In traditionele therapie wordt vaak – bewust of onbewust – verwacht dat beide partners direct aan herstel gaan werken. Voor de ‘twijfelende partner’ is die druk vaak te groot: er is geen ruimte om eerst stil te staan bij waar de twijfel vandaan komt en wat een persoon wil.

Die druk – vanuit de therapeut of de omgeving – kan ertoe leiden dat iemand instapt in een traject waarvoor hij of zij eigenlijk nog niet klaar is.

Relatie-Evaluatie geeft beide partners de kans om eerst hun positie helder te krijgen en op basis van intrinsieke motivatie te bepalen welke richting ze op willen.

2. Voorkomen van onnodige beëindiging

Veel van deze koppels stoppen na slechts een paar sessies klassieke relatietherapie – zonder echte vooruitgang – en kiezen uiteindelijk alsnog voor een scheiding. Als de vorm van therapie niet aansluit bij hun situatie, wordt het moeilijker om eerlijk stil te staan bij de onderliggende twijfel of hoop. Relatie-Evaluatie voorkomt dit: het helpt koppels eerst te onderzoeken wat er écht speelt. Daardoor groeit de motivatie om – als dat de uitkomst is – met overtuiging en toewijding aan de relatie te werken. 


3. Steun voor de hoopvolle partner

Voor de partner die de relatie wil behouden, biedt dit traject waardevolle ondersteuning. Het helpt om met rust en waardigheid om te gaan met de twijfel van de ander. Tijdens de sessie leer je hoe je op een gezonde manier verbonden blijft, zonder de druk op te voeren of de situatie te verergeren.

Krijg helderheid over waar je staat en vertrouwen in een weloverwogen volgende stap

Hoe Relatie-Evaluatie koppels ondersteunt



Voor de partner die twijfelt:
- Je krijgt helderheid over wat je wilt en vertrouwen in de richting die je met je relatie op wilt gaan.
- Je leert jouw rol in de uitdagingen binnen de relatie beter begrijpen.
- Het helpt je partner om jouw gevoelens en ervaringen beter te zien en te begrijpen.
- Als het gekozen pad een scheiding is, verloopt deze mogelijk op een constructievere manier omdat beide partners inzicht hebben gekregen in zichzelf en in de relatie.


Voor de partner die de relatie wil herstellen:
- Het vertraagt het proces van scheiden en geeft jou en je partner de tijd om samen te reflecteren op de relatie.
- Het biedt jou de kans om het beste van jezelf te laten zien. Je leert je eigen rol in de problemen begrijpen en krijgt handvatten om je relatie een kans van slagen te geven.
- Het helpt je de gevoelens en ervaringen van je partner beter te begrijpen.


Voor beide: 
- We richten ons niet op het aanwijzen van een schuldige, maar op de vraag: wat is de volgende stap vooruit?
- De hulp die je krijgt is minder intensief dan bij reguliere relatietherapie.
- Jullie stellen een plan van aanpak op, als jullie besluiten aan de relatie te werken.
- De een-op-een gesprekken tijdens de sessie kunnen intens zijn, maar worden vaak goed ontvangen. Zelfs een persoon die twijfelt, haalt veel waarde uit het eerste gesprek en wil vaak terugkomen voor een tweede of derde sessie.
- Voor koppels met ernstige relatietwijfels kan therapie verloren tijd en geld zijn. Met Relatie-Evaluatie ontdek je snel of therapie zinvol is, waardoor je tijd en geld bespaart.
- Besluiten jullie na Relatie-Evaluatie aan de relatie te werken, dan is de kans op succes 2,5 keer groter dan wanneer je direct met therapie begint zonder deze tussenstap. 

Eerst helderheid, dan actie

 

KORT TRAJECT VAN 1 TOT 5 SESSIES
Relatie-Evaluatie helpt koppels helder te krijgen waar ze staan, of de relatie te herstellen is, en of ze samen verder willen. Pas daarna wordt duidelijk wat de volgende stap is:

Pad één: status quo – alles in de relatie hetzelfde houden.
Pad twee: scheiden/uit elkaar gaan.
Pad drie: zes maanden toewijding aan relatietherapie, het onderwerp scheiding wordt in deze periode niet besproken, waarna een koppel het besluit kan nemen om bij elkaar te blijven of niet. 

Wat anderen zeggen

 

“Ik dacht dat ik het antwoord moest hebben. Maar juist doordat ik ruimte kreeg om te twijfelen, kon ik eerlijker zijn.”
– Vrouw, 39

“Ik kreeg eindelijk inzicht in wat er in haar omging. Zonder me meteen te hoeven verdedigen.”
– Man, 42 

Is Relatie-Evaluatie geschikt voor jullie?


Relatie-Evaluatie is niet bedoeld voor situaties waarin een besluit tot uit elkaar gaan al is genomen, of wanneer er sprake is van huiselijk geweld. 


Logistiek

 

Stap 1: Telefonische intake
Iedere partner plant een apart telefonisch intakegesprek van 20 minuten in (€60 per persoon). Beide partners nemen hiervoor zelf contact op.

Stap 2: Gezamenlijke sessie(s)
Na de intake volgt een gezamenlijke sessie. Dit zijn 1 tot maximaal 5 gesprekken.

  • De eerste sessie duurt 3 uur.
  • Vervolgafspraken duren telkens 2 uur.
  • De sessies kunnen zowel online als in de praktijk plaatsvinden.
  • Na elke sessie neem je het besluit of er een vervolgsessie komt.
Sessie plannen

Klassieke relatietherapie

SAMEN GROEIEN IN EEN TOEGEWIJDE RELATIE

Geen hevige relatietwijfels? Klassieke relatietherapie sluit hier goed op aan.

Lees meer

Hoe een onnodige scheiding te voorkomen

 

In een tijd waarin meer dan 40% van de gescheiden mensen achteraf spijt heeft van hun scheiding, is het essentieel om te begrijpen hoe we een relatie kunnen herstellen. Veel relaties lijken onnodig te eindigen. Wat ontbreekt? Relatieleiderschap.

Lees meer

Speelt bij jou de vraag: wel of niet uit elkaar gaan?

 


Deze 7 vragen kunnen je helpen om je te oriënteren


De beslissing om wel of niet te scheiden is ingrijpend en gaat vaak gepaard met verwarring, verdriet en innerlijke strijd. Tegelijkertijd heeft deze beslissing grote gevolgen – voor jezelf én voor de mensen om je heen. Juist daarom nodig ik je uit om even stil te staan. Om pas op de plaats te maken. Want dit is geen keuze die om haast vraagt.

Ontvang

Overweegt jouw partner de relatie te beëindigen?

 


Eerste stap naar meer verbinding

 

Bekijk deze gratis video en leer een eenvoudige eerste stap die je relatie in deze moeilijke tijden de beste kansen kan geven.

Ontvang

Zeventien jaar ervaring in het begeleiden van koppels

 

Welkom, ik ben Anna Asmus. Als relatietherapeut ondersteun ik koppels bij het vinden van nieuwe hoop en richting in hun relatie.

In de afgelopen zeventien jaar heb ik honderden koppels begeleid bij het herstellen van hun relatie.

Door de jaren heen heb ik mijn methode ontwikkeld tot een krachtige en doelgerichte vorm van intensieve relatietherapie. Ik richt mij specifiek op koppels die in een crisis verkeren of aan de rand van een scheiding staan.

Hebben jullie steeds terugkerende ruzies? Vallen jullie telkens terug in dezelfde patronen? Of heeft eerdere therapie niet gebracht wat jullie hoopten — terwijl jullie de relatie nog niet willen opgeven? Dan kan een intensief traject precies zijn wat jullie nu nodig hebben.

Mijn aanpak is open, betrokken en zonder oordeel. Samen werken we op een gestructureerde, overzichtelijke manier aan positieve verandering. Door te onderzoeken wat níet werkt, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en oplossingen. In een gestructureerde omgeving, met echte aandacht en begrip, help ik jullie om je gevoelens en ervaringen te delen — zodat diepgaand herstel en een sterkere verbinding mogelijk worden.

 

"De intensieve sessie met Anna was een echte eye-opener. We zaten vast in steeds dezelfde patronen en wisten niet hoe we eruit konden breken. Dankzij haar begeleiding hebben we niet alleen inzicht gekregen in onze dynamiek, maar ook praktische manieren geleerd om beter met elkaar te communiceren. Voor het eerst in lange tijd voelen we echt veranderingen." 
– B.A.

 

"Ik stond sceptisch tegenover relatietherapie, maar deze aanpak was anders dan ik had verwacht. Geen zweverig gedoe, maar eerlijke, confronterende gesprekken die ons hielpen onze relatie op een nieuwe manier te bekijken. Het voelde veilig en professioneel, en we hebben nu concrete handvatten om mee verder te gaan." 
– C.M.

Een wetenschappelijk onderbouwde aanpak voor de relatie die je wenst en nodig hebt

Maak een afspraak

Therapie

Gratis tools
Contactpagina
[email protected] 
06-44494507

 

 Bedrijf 

Praktijk Relatie

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring